Известни подсъзнателни послания в музиката

Известни подсъзнателни послания в музиката

Чували ли сте някога за песента Stairway to Heaven от Led Zeppelin? Стана известно, когато хората твърдяха, че могат да чуят сатанински послания, когато пускат изостанала музика. Това е само един от многото начини за използване на подсъзнателни послания чрез музиката днес. Има много слухове и спекулации, че известните песни всъщност съдържат подчинени послания. Подчинените

Чували ли сте някога за песента Stairway to Heaven от Led Zeppelin? Стана известно, когато хората твърдяха, че могат да чуят сатанински послания, когато пускат изостанала музика. Това е само един от многото начини за използване на подсъзнателни послания чрез музиката днес.

Има много слухове и спекулации, че известните песни всъщност съдържат подчинени послания. Подчинените съобщения, използвани в песента, имат словесен или звуков характер и се предават много бързо или назад с малък обем, така че публиката да не осъзнава, че ги получава. Такива обвинения се отправят не само към рок музиката, но и към християнските песни!

Когато правиш както искам

Добре познато подсъзнателно послание в музиката е песента Stairway to Heaven от Led Zeppelin, която изглежда съдържа сатанинско послание, когато се играе. Това е обратна подсъзнателна форма на комуникация. Често подсъзнателните съобщения не се вмъкват за развлекателни цели или за увеличаване на продажбите на албуми. Спекулира се, че Led Zeppelin публикува съобщение, защото смята, че ако хората изсвирят рекорда достатъчно пъти, той ще го счупи и следователно ще доведе до увеличени продажби за тях!

Други забележителни подсъзнателни послания в музиката включват онези, които включват „Бийтълс“, особено песен, наречена Come Together, за която се твърди, че е за секс с Джон Ленън. Дори Бритни Спиърс, в песента „I’m not that Innocent“ трябваше да добави съобщението „Sleep with me I’m not твърде young“, когато беше пусната! Смята се, че песента на рок бандата “Another One Bites the Dust” говори и за употребата на наркотици, когато се играе назад. 

Преди няколко години имаше съдебен процес, включващ настроението на рок групата “Judas Priest”, която беше въвела подсъзнателното послание “Направи го” в своята песен, която родителите смятаха, че насърчават децата си да се самоубият.

Подсъзнателни послания в музиката

Преди да си позволите да се движите и да се паникьосвате над различните песни, които сте слушали преди, истинският проблем не е дали в песента има наистина възвишено послание, а дали това има някакво влияние върху публиката. Ако чуете такова съобщение да се възпроизвежда назад, можете ли да го разберете или несъзнателно да промените поведението си? 

Изследванията показват, че когато участниците слушат съобщения, записани назад, те не могат да декодират това, което всъщност са били, когато са играли нормално. Поведението им не се променя по никакъв реален начин. В края на краищата, слушането на метъл групи, които провъзгласяват смъртта, е малко вероятно да вкара хората в убийствената надпревара в статиите за безплатни препечатки, което може да има някои значителни негативни ефекти върху публиката. …

Richard Worthy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos