Какъв жанр е моята музика?

Наистина не е лесен процес за идентифициране на музикалния „жанр“ на песен или изпълнител. Тъй като музикантите могат да бъдат много креативни, не всички песни / изпълнители имат определен и определен жанр. Някои са комбинация от много, други представят нов модел без изобщо свързан жанр. Нещо, което би било много трудно, тъй като няма универсално съгласие за това какво представлява повечето поджанрове, за да започнем и има толкова много. Например, електронната музика има над 200 поджанра, 250+ рок и метални поджанра. Затова ние тук, за да ви помогнем с този безплатен онлайн инструмент, който определя към какъв тип музика принадлежи дадена песен / изпълнител ?.

Как да използвам този търсач на музикални жанрове?

Инструментът за търсене на жанр на изпълнител / песен е най-добрият начин за любителите на музиката и кураторите на плейлисти да намерят жанра на песен или изпълнител. Всичко, което трябва да направите, е да напишете името на песента си в полето за търсене след това, приложението съвпада с тази музика или песен в тяхната база данни на платформи spotify и последни fm и ако съвпадението бъде намерено, тогава подробностите за музиката или песента ще бъдат показани в раздела по-долу, които съдържат интересна информация като ключ на песента и bpm …
Не се притеснявайте, ако не можете да запомните името на любимата си песен, полето за търсене автоматично ще предложи няколко песни, от които да избирате. Можете също да започнете с име на изпълнител вместо с име на песен.

Можете също да намерите жанр на изпълнител с помощта на този инструмент, всичко, което трябва да направите, е да изберете опция за изпълнител от десния падащ списък, след което да започнете да пишете името на любимия си изпълнител в полето за търсене. Идентифицирайте изпълнителя и вземете неговата музикална категория с едно докосване.

Каква аудио информация мога да получа с този инструмент?

За секунди това приложение за търсене на музикален жанр ще ви даде полезна информация за вашата любима песен, която сте търсили и още. Различните подробности, предоставени от този инструмент: жанрови етикети на песни според Spotify и Last FM бази данни, Също така този инструмент работи като Spotify аудио анализ, така че можете да получите анализ на песни, които съдържат тези музикални атрибути:

Продължителност: дължина на песента. Дълъг ли е или къс?

Темпо (BPM): Общото изчислено темпо на песен в удари в минута (BPM). Скоростта, с която дадена песен е записана и изпълнена, оказва силно влияние върху начина, по който тя се възприема. Бавно ли е или бързо?
0-79 Бавно
80-129 Среден
130+ Бързо
Ключ: В какъв ключ е тази песен? Можете да използвате този инструмент като инструмент за търсене на музикални ключове, той ви дава ключа, в който е композирана песента. В теорията на музиката ключът на дадено произведение е групата тонове или мащаб, който формира основата на музикална композиция в класическото, западното изкуство и западната поп музика.
Популярност: популярността тук зависи от общия брой пиеси, които е имала песента и колко скорошни са тези пиеси.
Щастие: Резултатите с по-голям брой звучат по-позитивно (напр. Щастливи, весели, еуфорични), докато песните с по-малък брой звучат по-негативно (напр. Тъжни, депресирани, ядосани).
Danceability описва колко подходяща е вашата любима песен за танци въз основа на комбинация от музикални елементи, включително темпо, стабилност на ритъма, сила на ритъма и цялостна редовност.
Енергията представлява перцептивна мярка за интензивност и активност. Обикновено енергийните песни се чувстват бързо, силно и шумно.
Акустичност: Измерва дали музиката ви е акустична. Колкото по-голям е номерът, толкова по-акустично звучи вашата музика.
Инструменталност: Колкото по-близо е стойността на инструменталността до 100, толкова по-голяма е вероятността песента да не съдържа вокално съдържание.
Liveness: Открива присъствието на публика в записа. По-високите стойности на жизнения цикъл представляват повишена вероятност пистата да е изпълнена на живо.
Реч: Речта открива присъствието на изговорени думи в песен. по-близо до 100 описва песни, които вероятно са направени изцяло от изговорени думи.

Към кой жанр музика принадлежи артистът?

С помощта на този инструмент можете да намерите жанрови тагове на изпълнители според бази данни на Spotify и Last FM.

Надяваме се, че този инструмент за търсене на жанр на песен / изпълнител ще ви помогне да откриете повече за вашата любима музика, независимо дали е била класическа или поп / рок или някакъв жанр музика и по-добре да разберете поточния пейзаж.