Предимствата на слушането на музика по време на медитация:

Предимствата на слушането на музика по време на медитация:

Предимствата на слушането на музика по време на медитация променят живота и са толкова фантастични, че в началото може да ви е трудно да повярвате. Ще бъдете изумени, когато научите какво може да постигне медитацията за вас. Ето няколко от предимствата: 1. Намаляване на стреса: Едно от предимствата на слушането на музика по време на

Предимствата на слушането на музика по време на медитация променят живота и са толкова фантастични, че в началото може да ви е трудно да повярвате. Ще бъдете изумени, когато научите какво може да постигне медитацията за вас. Ето няколко от предимствата:

1. Намаляване на стреса:

Едно от предимствата на слушането на музика по време на медитация е, че намалява нивата на стрес и тревожност. В днешния свят натискът е един от най-честите проблеми. Естествено е да сте стресирани, ако натовареността ви е изключително натоварваща. Ще се почувствате по-спокойни и ще изтриете напрежението от живота си, ако медитирате, докато слушате приятна и тиха музика.

2. Медитация на прозрение:

Ако искате да се задълбочите в медитацията, пуснете релаксираща и успокояваща музика на заден план. Това ще ви помогне да укрепите когнитивните си сили и да медитирате по-ефективно. Също така се посочва, че медитацията, докато слушате музика, може да помогне на хората да намерят вътрешен мир и задоволство.

3. Подмладете тялото си:

Разбрахте ли, че медитацията може да се използва и за лечение на заболявания? Включете успокояваща и прекрасна музика във фонов режим. Това ще даде възможност на тялото ви да се излекува от само себе си. Няколко проучвания показват, че слушането на музика по време на медитация след операция има много предимства. Ако можете да го направите, сигурен съм, че ще се възползвате много.

Медитацията лекува не само умствени и емоционални белези, но и физически заболявания. Вашият ум има такава сила. Това, което трябва да направите сега, е да го канализирате и той ще се погрижи за всичко останало.

4. Помага ви да се храните по-добре:

Много от вас може да бъдат шокирани да научат, че слушането на музика по време на медитация може да ви помогне да контролирате хранителните си навици. Ако сте склонни да напълнявате бързо, бих ви препоръчал да започнете с практикуване на медитация. В същото време слушайте няколко успокояващи музика.

Мога да ви кажа, че когато сте на път да вечеряте, ще забележите промени на масата за вечеря. Това ще ви помогне да поддържате теглото си и, ако желаете, да свалите допълнителни килограми.

5. Помага ви да управлявате емоциите си:

Това е от решаващо значение за поддържането на емоционално равновесие. Никога не знаеш кога или кой проблем ще те удари в лицето. Добре балансираният ум не се страхува от промените и ги приема, вместо да ги отхвърля.

Докато медитирате, слушането на музика може да ви помогне да балансирате емоциите си. Твърди се, че хората, които медитират, докато слушат музика редовно, балансират всички аспекти от живота си. Те имат по-добро разбиране за емоциите и могат да укрепят взаимоотношенията си и да лекуват раните по-бързо от тези, които не практикуват това велико изкуство.

Подобрената концентрация е номер шест в списъка.

Докато медитирате, можете също да увеличите вниманието си, като слушате музика. Ще учите по-ефективно, ако сте студент. Ако имате натоварено работно време, ще се съсредоточите по-добре върху тези нови и трудни проекти. Всичките ви презентации ще минат безпроблемно и това е мащабът на тази практика.

7. Увеличава интимността:

Сигурен съм, че има много от нас, дами, които желаят да възобновят връзката, която имахме преди с нашите съпрузи. Може да е предизвикателство, ако сте женени от дълго време. Но повярвайте ми, когато казвам, че нищо не е наистина невъзможно. Всичко, от което се нуждаете, за да подобрите сексуалния си живот, е комбинация от музика и медитация. Това ще възроди тази отдавна забравена връзка между вас и партньора ви, особено ако и двамата практикувате медитация. Не само това, но също така ще ви помогне да подобрите своите таланти в спалнята. Каква фантастична идея!

8. Поддържайте положително отношение по време на пътуване:

Когато става въпрос за пътуване, много хора се изнервят. Един пример би бил качването на самолет за първи път. Всъщност това е често срещано явление, което може да засегне всеки. Медитацията може да ви помогне да се отпуснете естествено, когато пътувате. Медитацията не изисква да сте седнали в поза на лотос през цялото време и това е нещо, което можете да правите, докато се отпускате в стола си. Заедно с него, малко нежна и спокойна музика може да помогне още повече.

9. Мотивира Ви:

Когато медитирате, докато слушате песни, се чувствате мотивирани. Това ви дава прекрасно усещане и ви позволява да се отпуснете и да се насладите. Вие също ще бъдете доволни от себе си. За някой, който е загубил надежда в живота, това е фантастичен източник на насърчение. Може дори да го предложите на някой, който изпитва бездомност или депресия.

10. Помага ви да получите по-добър нощен сън:

Сънят е от съществено значение за здравословното и балансирано съществуване. Можете също така да се представите най-добре на работа, ако спите достатъчно и добре. Често не можем да спим добре поради стреса и рутината на нашия живот. Медитацията е това, което спасява деня в тази ситуация. Можете да намалите нивата на стрес, като медитирате, докато слушате успокояваща музика. В резултат на това ще станете значително по-спокойни и ще спите по-добре. Добрият нощен сън ще ви позволи да се представите на върха си през деня. Вашият шеф несъмнено ще бъде доволен!

Не беше ли фантастично? Всеки трябва да изпробва пътуването чрез музика и медитация. Вашето тяло, ум и душа ще бъдат готови да общуват един с друг. Не само това, но и качеството ви на живот ще се подобри. Ще забележите подобрения веднага щом започнете да медитирате с помощта на музика. Вече няма да се притеснявате. Ще можете да правите преценки с по-голяма лекота и яснота. Ще откриете, че решаването на трудности е проста задача за вас.

Музиката може да лекува и вашите взаимоотношения ще се подобрят неимоверно, когато се комбинират с медитация. Ако вие и вашият партньор преминавате през труден период, това ще премине. Дисбалансираният ум обикновено причинява твърди петна, а медитацията помага да балансирате и отпуснете ума си. Ще бъдете по-щастливи от всякога и ще бъдете в мир със себе си.

Ще бъдете по-малко напрегнати. Тревожността и разочарованието са загубили значението си за вас. Смехът и щастието ще се превърнат в начин на живот за вас. Рядко ще се ядосвате от предмети или хора от вашата среда.

Най-накрая ще оцените себе си и живота си. Вашите стремежи и мечти ще станат очевидни. Не е ли това нещо изключително?

И така, какво трябва да загубите? Започнете да медитирате сега, като вземете любимия си компактдиск или изтеглите любимата си музика. Вие сте на пътя си към по-щастливо и по-удовлетворяващо съществуване. Просто се уверете, че не го пропускате.

Така че не губете повече време. Възползвайте се от тези невероятни предимства, като слушате музика, докато медитирате!

Практикувате ли медитация? Медитираш ли, докато слушаш музика? Музиката помага ли ви да медитирате по-ефективно? Моля, уведомете ни в раздела по-долу. Ще се радваме да чуем от вас!

Richard Worthy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos