Раждането на легални музикални файлове

Раждането на легални музикални файлове

През последните години все по-малко хора са закупили компактдискове и мнозина вече изтеглят музика онлайн. Това се дължи на появата на сайтове за изтегляне на музика като Napster и нарастващата популярност на MP3 плейъри от iPod и други подобни компании. Сега хората избират файлове за изтегляне пред компактдискове поради високата цена на цели компактдискове и

През последните години все по-малко хора са закупили компактдискове и мнозина вече изтеглят музика онлайн. Това се дължи на появата на сайтове за изтегляне на музика като Napster и нарастващата популярност на MP3 плейъри от iPod и други подобни компании. Сега хората избират файлове за изтегляне пред компактдискове поради високата цена на цели компактдискове и искат да се възползват от безплатната музика, която изтеглянията могат да предложат.

Въпреки това, репресиите срещу безплатната музика преди няколко години направиха shareware незаконно и превърнаха легалните музикални файлове в популярна алтернатива.

Легалното изтегляне на музика се дължи на оплаквания от много артисти и музиканти. Те пледират пред правителството, че притежават тяхната музика и следователно тя не трябва да бъде достъпна за безплатно изтегляне чрез софтуер за споделяне като Napster. Правителството реши, че сайтовете за споделяне са незаконни и разреши на компаниите да предоставят музикални файлове за изтегляне срещу малка такса, стига те да не са безплатни или чрез shareware.

В резултат на това уебсайтовете за изтегляне на музика започнаха да се появяват онлайн, като ITunes е най-популярният. Napster също започна да дава на потребителите законно изтегляне на музика срещу месечна абонаментна такса. ITunes става все по-популярен главно поради това, че предлага легално изтегляне на музика срещу съвсем номинална такса от само деветдесет и девет цента на песен и освен това е по-удобно от други източници. Не е нужно да плащате за скъп месечен абонамент, ако искате само една или две песни. Сега има повече от сто сайта, предлагащи изтегляне на музика, вариращи от малки стартиращи до утвърдени такива като Yahoo и ITunes.

Има дори някои международни сайтове, които предлагат легално изтегляне на музика.

Русия има най-популярните и широко разпространени международни сайтове. Те обаче се следят много внимателно, тъй като предлагат песни по пет цента всяка. Музикалните компании и изпълнителите всъщност не харесват музиката, която се продава за тази част. Трудно е да се предприемат мерки срещу тях, защото други държави не признават напълно законите за интелектуалната собственост.

Можете да намерите легални файлове за изтегляне на музика по различни начини.

Препоръчително е да преминете през уважавани и добре познати уебсайтове като Itunes или Yahoo. Можете също така да се хванете и да изтеглите музиката си чрез един от международните сайтове, които понастоящем предлагат законно изтегляне на музика. Трябва обаче да рискувате да предприемете репресии или намеса на правителството в сайта, които могат да ви попречат да изтеглите напълно музиката, за която сте платили.

Richard Worthy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos