Изтеглете цялата си музикална колекция: Apple Music не ви позволява да постигнете това, но заобиколно решение включва използването на функцията Smart Playlist в програмата Mac Music. Създайте интелигентен плейлист, който автоматично събира цялата съществуваща и нова музика, която добавяте към библиотеката, съпоставяйки всички песни с продължителност, по-голяма от нула секунди. Изберете вашия интелигентен плейлист в приложението Музика на вашето iOS устройство и изберете да изтеглите пълния плейлист на вашето устройство. Пълните инструкции могат да бъдат намерени в отделна инструкция.

Годишни плейлисти с любимите ви песни:
Отидете на replay.music.apple.com.
Влезте с вашия акаунт в Apple Music.
Щракнете върху бутона Get Your Replay Mix.
Следвайте инструкциите.
Като алтернатива можете да прочетете нашия задълбочен урок за Apple Music Replay.

Оптимизирайте музикалната си колекция: Интелигентните плейлисти са налични само на Mac, но се синхронизират между вашите устройства чрез iCloud. Можете да организирате музиката си каквото пожелаете, ако инвестирате време в създаването на многопластови интелигентни плейлисти, които се възползват от много параметри. Например, можете да направите интелигентен плейлист с любимите си песни или песни от вашата библиотека, който вече не е достъпен за стрийминг, както и вашата музика Shazamed. Като допълнително предимство, интелигентните плейлисти могат да бъдат организирани, като ги съхранявате в папки.

Любимите ви любовни песни са: Apple Music използва както човешко, така и алгоритмично куриране. Призоваваме ви да използвате опциите за споделяне на листове, за да помогнете на алгоритъма при по-добро персонализиране на музикалните препоръки според вашите вкусове. Обичайте и предлагайте по-малко като това, за да получавате по-подходящи оферти, когато слушате музика. Прочетете нашия придружаващ урок за влияние върху препоръките на Apple Musics For You за повече подробности и реалистични подходи.

Създаване на станции: Ако искате да слушате други песни, подобни на тази, която се изпълнява в момента, изберете Създаване на станция от менюто с три точки. Това ще ви позволи да чуете допълнителни песни, идентични с тази, която се изпълнява в момента (това също е чудесен начин да се изложите на нова музика, която може да ви хареса). Пълни инструкции можете да намерите в нашия специален урок.

Автоматично изтегляне на записи от библиотеката: Можете да настроите устройството си да изтегля автоматично цялата музика, която добавяте към библиотеката, за да можете да ги слушате офлайн. За да направите това, отидете на Настройки Музика и включете опцията за автоматично изтегляне или прочетете пълните процедури в специалния урок на IDB.

Спрете вашата библиотека да бъде препълнена с песни от плейлисти: Песните, добавени към персонализирани плейлисти, автоматично се добавят към вашата колекция по подразбиране. За щастие, можете да деактивирате опцията Добавяне на песни от плейлист във вашите музикални предпочитания, за да попречите на Apple Music да добавя мелодии от плейлисти към вашата колекция. Това не само ще възпрепятства добавянето на песни от вашите плейлисти към вашата библиотека, но също така ще гарантира, че нищо от вашите плейлисти не се появява при разбъркано възпроизвеждане, защото не е във вашата библиотека.

За да създадете нова аларма:
Отидете в частта за аларма на приложението Часовник и натиснете символа плюс.
Ако сте член на Apple Music, отидете в областта за аларма на приложението Часовник и докоснете знака плюс, за да зададете нова аларма.
Натиснете опцията Звук, за да изберете звука на алармата си, и ще откриете, че има нова опция за избор на песен от колекцията си, с която да се събудите. Пълните методи могат да бъдат намерени в нашия специален урок.

Анимирани текстове: Можете да видите статични текстове на вашия iPhone, iPad, Mac и Apple TV, но защо не използвате игриви синхронизирани във времето текстове, за да пеете заедно с любимите си песни? За да направите това, докоснете иконата „Текстове“ на екрана „Сега се възпроизвежда“ в приложението „Музика“, за да изведете екрана с текстовете (професионален съвет: можете дори да намерите песни по техните текстове). Прочетете специалния урок на iDB за допълнителна информация.

Спестете живота на батерията: Поточното предаване изтощава батерията бързо. Вместо това създайте персонализиран плейлист с музиката, която искате да слушате в движение, и изтеглете пълния плейлист на устройството си, преди да изключите от контакта. Докоснете Изтеглена музика под раздела Библиотека, за да покажете само песни, достъпни за офлайн слушане (щракнете върху Редактиране, ако не виждате избор).