5 начина за прехвърляне/добавяне на музика от компютър към iPhone без iTunes

5 начина за прехвърляне/добавяне на музика от компютър към iPhone без iTunes

  iTunes  винаги е добър инструмент за управление на iPhone за прехвърляне на мултимедийни файлове на iPhone, архивиране и възстановяване на iPhone. Въпреки това, когато става въпрос за  прехвърляне на музика от вашия компютър на вашия iPhone  , изглежда, че iTunes има  един основен недостатък  , който трябва да знаем – той ще  презапише музикалната библиотека на

  iTunes  винаги е добър инструмент за управление на iPhone за прехвърляне на мултимедийни файлове на iPhone, архивиране и възстановяване на iPhone. Въпреки това, когато става въпрос за  прехвърляне на музика от вашия компютър на вашия iPhone  , изглежда, че iTunes има  един основен недостатък  , който трябва да знаем – той ще  презапише музикалната библиотека на вашия iPhone  .

Защо не използвате iTunes за прехвърляне на музика от компютър към iPhone

Предполагам, че всички знаем, че iTunes ще добави MP3 и други музикални файлове към нашия iPhone от  синхронизирането на iPhone  . Когато синхронизирате iPhone с iTunes чрез USB кабел, iTunes ще  замени  текущия плейлист на iPhone  с  този, който сте  създали наскоро в iTunes  .

Това означава, че ако има някои песни на вашия iPhone, които отсъстват от музикалната библиотека на iTunes, тези песни ще го накарат  да бъде заменен  или можем да кажем „  премахнат  “.

С една дума, не използвайте iTunes за прехвърляне или добавяне на музика и песни от компютър към вашия iPhone, за да  избегнете евентуална загуба на музика  .

И така, днес ще видим някои незадължителни начини, които можем да използваме за прехвърляне на музика от компютър към iPhone. След това можете да използвате един от следните методи, за да добавите музика към вашия iPhone, без да използвате iTunes.

Как да прехвърляте музика на iPhone без iTunes:

 1. Добавете музика към iPhone с алтернативи на iTunes
 2. Прехвърляйте музика към iPhone чрез изпращане на имейли
 3. Прехвърляйте песни на iPhone с облачни устройства
 4. Дешифрирайте музикалния елемент, когато прехвърлянето е неуспешно

1. Добавете музика от компютър към iPhone с алтернатива iTunes

Във виртуалното пространство можем лесно да намерим софтуер за управление на iPhone, който е много подобен на iTunes, но много по-внимателен от него. Тук ще ви представя най-добрите 2 iTunes алтернативи за прехвърляне на музика към iPhone. Единият е  Tenorshare iCareFone  , а другият отива в  Dr. Fone Phone Manager  .

Метод 1 Прехвърлете музика от компютър на iPhone с помощта на iCareFone

Сред безбройните инструменти за прехвърляне на файлове на iPhone,  iCareFone  винаги е моят оптимален избор за управление на данни и файлове на iPhone. Причини за това:

 • Поддържайки множество файлови формати, можете да използвате iCareFone за прехвърляне на  снимки  ,  видеоклипове  ,  аудио  ,  съобщения  ,  контакти  ,  книги  и още няколко между вашия iPhone и компютърТака че можете лесно да  добавяте файлове към вашия iPhone  и  да архивирате данните от iPhone на вашия компютър  .
 • В допълнение, iCareFone има способността да  извлича медийни файлове от библиотеката на iTunes  към вашия iPhone, така че синхронизирането с iTunes вече не е необходимо.
 • Повече от iPhone Transfer, iCareFone покрива всички устройства с iOS, включително  iPod  ,  iPad  и  iPhone  (до iPhone 12 [mini / Pro / Pro Max]).
 • Освен това iCareFone е съвместим с най-новите  IOS 16  и  iPadOS 15  . Можете да го използвате на всичките си устройства с iOS като мениджър на данни.

Сега го изтеглете безплатно на вашия компютър и нека започнем да прехвърляме музика от PC/Mac на iPhone с iCareFone.

Спечелете изтеглянето Изтегляне за Mac

Стъпка 1  Синхронизирайте своя iPhone с iCareFone

На вашия компютър стартирайте iCareFone и свържете вашия iPhone към компютъра чрез USB кабел. iCareFone ще открие вашия iPhone и автоматично ще се синхронизира с него.

Стъпка 2  Добавете музика от компютър към iPhone

Щракнете върху   иконата  за музика под  мотото  Управление на вашето iOS устройство . Програмата ще ви покаже всички песни и плейлисти на вашия iPhone.

 

След това  намерете плейлист  , към който искате да добавите музика, или натиснете  Нов плейлист   , за да  създадете нов, който  да съдържа песни.

 

Под избрания списък за изпълнение натиснете бутона за  импортиране  и изберете да  добавите музикални файлове  или  папка, която съдържа аудио файлове  .

 

Прегледайте и намерете музиката  на твърдия диск на вашия компютър. Натиснете  OK  , за да започнете да добавяте музика към вашия iPhone.

Съвет1  :  iPhone поддържа аудио формати  : MP3, Linear PCM, IMA4, iLBC, ALAC, HE-AAC, AAC, µ-law и a-law.

Ако искате да прехвърлите на iPhone музикални файлове, които не принадлежат към поддържаните по-горе формати, трябва да конвертирате изходните файлове в съвместима  програма за аудио конвертор  .

Изчакайте секунда или две, iCareFone ще завърши прехвърлянето на избраните музикални файлове от твърдия диск на вашия iPhone.

Включете слушалките и стартирайте приложението  Apple Music  . Намерете плейлиста, към който сте избрали да добавите песни, и можете да намерите новодобавената музика там. Насладете се на музиката си сега.

Съвет 2  :  Други функции на iCareFone

Можете също да използвате iCareFone, за да извлечете музика от iTunes на вашия iPhone. Ето как:

 • Синхронизирайте своя iPhone с iCareFone
 • Щракнете върху бутона  Прехвърляне на медиен файл от iTunes към устройство  в началния интерфейс. iCareFone ще сканира вашата iTunes библиотека и ще покаже всички медийни файлове във вашия iTunes.
 • Премахнете отметката от всички опции освен  музика  и  плейлист  .
 • Натиснете  Transfer  , за да започнете. Когато процесът приключи, стартирайте приложението Музика на вашия iPhone и намерете там новите музикални файлове.

 

Метод 2 Прехвърлете музика от компютър на iPhone с Dr.  Fone Phone Manager

Друг чудесен инструмент за прехвърляне на iPhone би бил  Dr. Fone Phone Manager  .

 • Подобно на iCareFone, Dr. Fone позволява на потребителите да  прехвърлят множество файлове и данни между iOS устройство и компютър  .
 • Освен PC/Mac-iOS трансфер, Dr.  Fone също може да  извлича iTunes медийни файлове на iPhone  .

За да научите повече, можете да го изтеглите на вашия компютър / Mac и да го опитате.

Изтегляне на Win Изтеглете на Mac

Ето как Dr. Fone Phone Manager помага за прехвърляне на музика от компютър към вашия iPhone.

Стъпка 1  Заредете вашия iPhone в Dr.  Fone Manager

Свържете вашия iPhone към компютъра с помощта на USB кабел. Стартирайте Dr.  Fone и изберете  Диспечер на телефона  (  син  раздел Tiffany).

 

Стъпка 2  Пригответе се да добавите музика към вашия iPhone

Когато Phone Manager открие вашето устройство, отидете в  раздела Music  . Там можете да видите всички съществуващи музикални файлове на вашия iPhone.

 

Можете да щракнете върху   иконата  Plus , за да създадете нов плейлист  на вашия iPhone, за да съхранявате песните, които добавите по-късно, или можете просто да  изберете съществуващ плейлист  .

 

Стъпка 3  Започнете да прехвърляте музика от PC/Mac към iPhone

Под избрания списък за изпълнение докоснете  Добавяне  и изберете да добавите файлове или папка.

След това прегледайте и изберете целевия музикален файл или папка. Щракнете върху  отваряне  , за да потвърдите.

Dr.  Fone Phone Manager ще започне да прехвърля избраните музикални файлове или папка към музикалния плейлист на вашия iPhone. Можете да стартирате приложението и да започнете да се наслаждавате на новите песни.

 

Съвет 3  :  Прехвърлете музика от iPod към iPhone.

Освен от вашия PC/Mac, можете също да прехвърляте музика от iPod на вашия iPhone. Това може да привлече вниманието ви:  Как да прехвърляте музика от iPod към iPhone.

2. Прехвърляйте музика от iPhone на iPhone чрез изпращане на имейли

Не искате да използвате софтуер на трети страни? Можете да опитате да изпратите имейл с прикачени файлове от компютър към вашия iPhone. Виж това.

Стъпка 1   Подгответе два имейл акаунта. Влезте в единия на вашия компютър, а в другия на вашия iPhone.

Съвет4  : Ако имате само един имейл акаунт, можете да създадете нов. Outlook, Yahoo!, iCloud или други.

Стъпка 2  Стартирайте услугата за електронна поща на вашия компютър. Въведете имейл адреса, с който влизате на вашия iPhone. Не забравяйте да прикачите музикалните файлове към този имейл.

Стъпка 3   Изпратете имейла до вашия iPhone.

Струва си да опитате, когато просто искате да прехвърлите няколко музикални файла. Можете да започнете да изпращате имейл веднага, за да добавите музика към вашия iPhone.

3. Как да прехвърляте музика на iPhone с услугата Cloud Music

Много облачни инструменти могат да ви помогнат да прехвърлите музика на iPhone чрез синхронизиране на музика на различни устройства.

Можете да качвате вашите музикални файлове в  Dropbox  ,  OneDrive  или  Google Drive  на вашия компютър. След това изтеглете версията на iOS на вашия iPhone и отворете музиката.

Можете също така да предавате поточно музика с  Google Play Music  или  Amazon Music  и да ги възпроизвеждате на вашия iPhone.

 

Днес ще се съсредоточим върху  Google Play Music  . Google Play Музика е музикално приложение като Spotify, можете да купувате и слушате музика с него и дори можете да качвате своя собствена музика в Google Play Музика, правейки музиката ви онлайн и достъпна на множество устройства.

За да прехвърлите музиката си в Google Play Музика и да я пуснете на вашия iPhone, можете да качите музиката си в Google Play Музика с помощта на Chrome или Google Music Manager.

4. Дешифрирайте iTunes / Spotify / Amazon Music / YouTube Music файл, преди да прехвърлите музика на iPhone 

Когато не искате да плащате за определени песни и планирате да прехвърлите музикалния файл от iTunes / Spotify / Amazon Music / YouTube Music на някой друг към вашия iPhone Music, може да откриете, че прехвърлянето е неуспешно или музикалният файл не може да бъде възпроизведен на вашия iPhone.

Това е така, защото повечето доставчици на музика ще добавят някои DRM методи към своята музика, за да ограничат личното прехвърляне и копиране. След като изтеглите песен от една от горните програми, можете да я слушате само на устройството, което е влязло в същия акаунт, с който сте закупили този артикул.

За да прехвърлите музика от Spotify или други приложения на вашия iPhone, първо трябва да премахнете DRM от музикалния файл.

Как да премахнете DRM за музика от Spotify, iTunes и др

Стъпка 1  Изтеглете програма за премахване на DRM на вашия компютър

За да премахнете музикални DRM методи, професионалната програма е задължителна. Тук можете да използвате  Leawo Prof.  DRM  , за да премахнете музикалния DRM.

Характеристики на Leawo Prof.  DRM:

Публикувано от медийния гигант, Leawo Prof.  Media е в състояние  да преобразува iTunes и Spotify файлове в  DRM  -свободни и  да  ги  конвертира в по-  съвместим цифров формат  . Без значение какви файлове качвате в Leawo, видео, музика или аудиокниги, Leawo Prof.  Media може да се справи с всички тях.

Щракнете върху бутона по-долу и изтеглете програмата на вашия компютър, за да премахнете DRM от вашия музикален файл.

Спечелете изтеглянето Изтегляне за Mac

Стъпка 2  Импортирайте музикалния файл(ове) в Leawo Prof.  DRM

Стартирайте Leawo Prof.  DRM на вашия компютър и изберете раздел, за да продължите.

 • Видео и музикален конвертор  : Конвертирайте iTunes филми, музика и телевизионни предавания във файлове без DRM;
 • Spotify Converter  : Премахнете DRM защитата от песните на Spotify.

 

Днес ще взема  Spotify Converter  като пример. След това в прозореца на Spotify Converter  плъзнете целевите музикални файлове на Spotify към прозореца  . Leawo Prof.  DRM ще започне да обработва тези файлове.

Стъпка 3  Задайте премахване на DRM

След това щракнете върху  бутона за редактиране  , за да изберете формата и качеството на изходните файлове.

 

Съвет5  :  MP3  форматът е най-съвместимият аудио формат, който почти всяко устройство може да го възпроизвежда. Можете да изберете MP3 като изходен формат, когато нямате специални нужди.

След това погледнете надолу и намерете  Производство  . Тук можете да изберете  целева папка  за запазване на изходната музика от Spotify. По подразбиране също ще бъде страхотно.

Стъпка 4  Завършете процеса

След като настройката приключи, щракнете върху  бутона Конвертиране ,  за да започнете да създавате тази без DRM музика от Spotify. Когато процесът приключи, отидете в целевата папка и проверете файловете.

По-късно можете да използвате методите, които обсъдихме по-горе, за да прехвърлите тези без DRM Spotify MP3 файлове на вашия iPhone без iTunes.

Да се ​​изкриви

Най-общо казано, има 5 начина за прехвърляне на музика, песни и mp3 файлове от PC/Mac на iPhone, без да използвате iTunes – инструменти за прехвърляне на iPhone, имейл услуги и облачни устройства. Можете да изберете един от най-подходящите методи и да започнете прехвърлянето на музика.

Между другото, ако установите, че прехвърлянето е неуспешно поради ограничени музикални файлове, моля, използвайте Leawo Prof.  DRM, за да направите файловете DRM безплатни.

ЧЗВ1: Мога ли да прехвърля музика от Windows Media Player на iPhone?

Windows Media Player е само програма за медиен плейър на компютри с Windows и не може да се синхронизира с iPhone. Така че не може да помогне за прехвърляне на музика от WMP библиотека към iPhone.

If you want to transfer music from Windows Media Player library to iPhone, you need to import the music into iTunes library first. Then sync your iPhone with iTunes and then transfer the music to the device.

FAQ2: How can I add music to my iPhone with iTunes?

There are several ways to add music from iTunes to iPhone.

Method 1

Sync iPhone with iTunes. Then find Songs on the left panel. There you can see all the music on iTunes. Right-click on the target music item and right-click on it, select Add to device option. Select your iPhone as the destination.

Method 2

Синхронизирайте iPhone с iTunes, натиснете миниатюрната икона на iPhone, за да влезете в обобщения интерфейс. Щракнете върху  Музика  и отметнете  опцията Синхронизиране на музика  След това изберете музиката и плейлиста от iTunes, които да прехвърлите на вашия iPhone. Щракнете върху  Добавяне на обява  , за да потвърдите.

 

ЧЗВ3: Как да добавя музика към iTunes?

Стартирайте iTunes, намерете File в менюто и изберете  Add File to Library  или  Add Folder to Library  . След това прегледайте и изберете целевите музикални файлове или папки, които да импортирате в библиотеката на iTunes.

 

Richard Worthy
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos